2010. december 17., péntek

Csillám tetoválás

A csillámtetoválás a következőképp készül:
Folyékony bőrbarát ragasztóval készítem el az ábrát a kívánt testfelületre, erre kerül fel a csillámpor - így rajzolódik ki a kép. Strasszokkal lehet díszíteni, hogy még mutatósabb legyen.
A legtöbben sablonokat használnak, ami jelentősen egyszerűbb, gyorsabb, de nagyon bekorlátozza a lehetőségeket, hiszen csak olyan minta kerülhet fel és olyan nagyságban, amilyen sablon van. Ráadásul ezek akár "szembe is jöhetnek", hiszen viszonylag kevés helyen forgalmazzák - többnyire ugyanazokat a sablonokat. Mindamellett, hogy egyszerűbb vele dolgozni, nem lesz olcsóbb, mert a sablonokat is be kell szereznie a készítőnek.

Én nem szeretem a sablont, elvész a minta egyedisége és variálhatósága - színekben is! Nagyon ritkán használom, csak a legegyszerűbb ábrákhoz vagy ha kifejezetten ez a kérése a vendégnek.

Amit még tudni kell:
- A ragasztó, amit használunk, kifejezetten erre a célra készült, hypoallergén és oldószer nélkül is eltávolítható. A strasszokat szintén testdíszítésre kifejlesztett ragasztóval helyezem fel.
- A felfestett ábra a kliens bőrtípusától, a testfelülettől és az igénybevételtől (ruházat, ékszer stb.) függően 1-2 hétig marad fent, lassan kezd kopni, de ha már nem esztétikus, pár perc vízben való áztatás után ledörzsölhető a bőrről.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése